Tazlăul sustenabil – acțiune de plantare arbori

WhatsApp Image 2023-06-30 at 14.43.59

În comuna Tazlău, astăzi, 70 de copii de la Școala Gimnazială „I.I. Mironescu” au plantat cu multă răbdare și entuziasm pentru comunitatea lor, 70 de puieți de salcâm, stejar și molid, în zona Dealului Cărămidăriei.

Acțiunea de plantare s-a desfășurat în cadrul atelierului „Protejarea mediului înconjurător” organizat de Asociația Centrul de Resurse Re-start în cadrul proiectului „Ecoturism și dezvoltare locală în comuna Tazlău”, cod  MySMIS2014+ 151155.

Copiii și-au luat în „plasament” un copil- arbore, pe care l-a plantat cu propriile mâini, pe principiul că învățarea prin experiență dă  cele mai multe roade, valorile  și atitudinile noastre se dezvoltă și cresc, tot prin acțiune. Implicarea activă a tinerilor și încurajarea acestora continuă sunt acțiuni cheie în dezvoltarea prosperă și în armonie cu natura, a comunității.

Implicarea activă și susținută a partenerilor  au asigurat  succesul acțiunii întreprinse:

  • Primăria Comunei Tazlău,
  • Direcția Silvică Neamț, prin Ocol Silvic Tazlău,
  • Școala Gimnazială „I.I. Mironescu” Tazlău,
  • Asociația Club Sportiv Amprente Moldave Tazlău.

Acțiunea a avut ca scop implicarea comunității de copii și tineri din Tazlău, în dezvoltarea responsabilității civice privind dezvoltarea durabilă. Cei 70 de puieți vor  crește de acum falnici și vor rămâne în amintirea fiecărui elev care a contribuit astfel, prin mica sa faptă bună, la asigurarea unui viitor prosper al comunității din care fac parte!

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Răspunsuri